Thanksgiving Break, part 3

Fredagen innebar lite träning i gymmet först med en massa svenskar. Felix hade ju över 5 grabbar; 3 svenskar, 1 amerikan och 1 norrman, så vi var en liten skara i gymmet trots att det var lov.
Därefter drog vi ner till stan för det var ju BLACK FRIDAY här i USA. Det är den dag det handlas som mest under hela året och det är rea= KAOS!



På Union Square hittade vi en mysig liten julmarknad. Jag köpte en mobil, inte en telefon utan en sån man hänger i taket. Måste ta ett foto på den, älskar den! Är typ träbitar målade i olika färger och olika storlekar som hänger på en tråd så står det olika ord på dom som tex, laughter, dreaming, love mfl. Ska ta ett foto och lägga in, vet bara inte var den ska hänga.

Blev ganska mycket shoppat denna dag för mig! :) Hittade skor på Steve Madden på rea som jag kollat på innan, en klänning och en kofta/kavaj från Urban Outfitters plus en klänning och ett linne från HM. Så nu har jag något att ha på mig på Jasper Jingle och Nyår!

På kvällen käkade Josefin, Linda, Tobbe, Malin och jag på ett ställe downtown


lillan och mamma, hahaha


världens underbaraste!


Sen skulle Linda till Abercrombie & Fitch och jag och Josefin åka skridskor vid Rockefeller Center och kolla den stora julgranen där, men var sjuukt mycket folk så blev bara lite bilder:








Thanksgiving Break, part 2

Thanksgiving Day

Josefin, Linda och jag drog in för att kolla den traditionella Macy's Thanksgving Parade. Vi gick upp från subwayn vid Times Square och hamnade mitt i allt så var perfekt :) Om man är i NYC på Thanksgiving måste man ju kolla paraden! Sjukt stora ballonger och en massa människor ingick i paraden.





Sen drog vi vidare och shoppade!!




Sen hem efter en låååång dag och mys med lite varm choklad framför Solsidan!


Världens bästa lillasyster


Thanksgiving Break, part 1

Så var vårt lilla lov över. Har varit kort men innehållsrikt. Började med att Linda och Josefin anlände i måndagskväll efter fotbollsmatchen (som vi förresten vann och jag gjorde ett mål!) sen drog vi och hade svenskmys i ov innan jag började plugga lite inför ett prov jag hade i tisdags..


Vinnarlaget (2-1 blev resultatet)

På tisdagen hade jag 3 lektioner + 2 träningar så Josefin och Linda drog ner till stan och shoppade lite själva efter att vi tränat på förmiddagen. På kvällen såg vi Solsidan hos Malin med de andra svenskarna..

På onsdagen tränade vi först igen, sen drog jag, Josefin och Tobbe och shoppade lite :)




Sen var det Thanksgiving dinner på skolan med de andra som var kvar.
Snällt av Mecca att fixa det!  Så fick en mini thanksgiving dinner iaf :)
Efter det drog jag och Josefin in till stan igen för att se Harry Potter!!!
Hade längtat riktigt mycket och den levde upp till förväntningarna. Julmust och lite lösgodis gjorde inte det hela sämre ;)






Fortsättning följer!


J.O + M.O = SANT


We are your friends

Förlåt för dålig uppdatering men har verkligen inte hunnit uppdatera i helgen. Gjort en massa anat roligt istället!

I fredags var jag och Tobbe och åt med pappa och Eva på en restaurang i stan.

På lördagen tränade jag först sen kollade jag när Tobbe tävlade. Han kom 2a i loppet så jag var en stolt flickvän :) Sen blev det lite plugg och därefter lagade vi mat tillsammans och hade en rolig kväll i 2k!

Igår åkte Tobbe och jag in till stan när vi vaknat till (HATA shuttle bussen) där vi gick lite i stan, blev en ring och ett par övermysiga vantar för mig och en skjorta för Tobbe, vi gick bl a runt och leta efter ett fik i 45min.. vem hittar inte ett fik i NYC??? Sen käkade vi med pappa och Eva innan det var dags att säga hejdå till dom (4 veckor till jag kommer hem så ser dom snart igen!) och ta sig hemåt. Lyckades ta mig in på Cross Country löparnas taktiksnack inför dagens fotbollsmatch. Om jag inte skrivit om den innan ska vi vid 4 idag köra Fieldeventers (alla teknikgrenarna) vs Cross Country löparna i en fotbolssmatch på 2x30min. KÖTTA!!!

Sen kommer Linda och Josefin ikväll! Och sen är det thanksgivinglov!!!!

Let's Go Rangers

I onsdags var jag på hockey med pappa och Eva. Ritkigt kul att träffa dom igen, men kändes som att det inte var mer än några dagar jag varit borta när jag såg dom :) Madison Square Garden var hur cool som helst, har inte varit där innan så det var en upplevelse, sen lite tråkigt när Rangers förlorade och vår älskade Henke Lundquist får ta på sig det sista målet men annars var det en jätterolig kväll!







90 dagar var det sen sist...

..men idag ska jag träffa pappa igen <3





Lite blandade bilder på oss i NY. Nu ska det bli fler!

Ikväll ska vi först käka på nån restaurang och sen kolla hockey, NY Rangers vs Boston Bruins i Madison Square Garden. Kommer bli grymt kul, är supertaggad! Först träning och 2 lektioner bara men det går fort :)


Johnny Utah's

Igår va det Johns 21 årsdag! Stort här ju :) Jag, Lissa, alla track-house-killar och Johns föräldrar plus supersöta lillebror käkade på baren Johnny Utah's. Var en stor sportsbar som verkar finnas i lite olika städer här i USA. Sjuukt mycket man fick man iaf. Först var det såklart chicken wings (kladdigt värre!) plus nån sandwish som kallades slidings om jag minns rätt.



Sen var det dags för huvudrätt och det bara dukades in en massa saker hela tiden; mac n cheese, ribs, fajitas med en massa tillbehör, pommes och en massa annat.. typiskt amerikanskt alltså! Fajitasen blev min favorit :) Sen var det dags för kvällens höjdpunkt: BULLRIDING!


Deggs


Pete

Billy

Sen var det ju dags för tävling, jag ställde dock inte upp, men John, Pete och Joe var modiga nog att göra det och som de gjorde det. Första och andraplats blev det (1 vinflaska + 100dollar i baren!)

Vinnaren! Behöver jag säga att det var en kvinnlig jury? ;)

Efter träningen hängde vi på baren så blev ganska sent för att va en måndag, men man fyller ju bara 21 en gång som John sa x antal gånger igår :) en riktigt roligt kväll!


Cowgirl!


En bild på USA:s sötaste par får avsluta detta inlägg!


Ps. Min bulridingbildserie läggs upp vid ett annat tillfälle.. haha 


Williamsburg

Har hittat det ultimata stället i NY: Williamsburg!
Jag och Tobbe drog till Brooklyn idag på eftermiddagen. Hade valt en perfekt dag då solen sken och det var varmt när vi lämnade MC. Williamsburg är ju "känt" som ett ganska hippt ställe, billigare att bo på än Manhattan, men ändå nära dit och med ett skönare lugn och härligt folk som bor där. JAG ÄLSKADE STÄLLET! De hade hur underbara, små restauranger som helst och en massa butiker med en massa krimskrams som jag älskar. Blev dock bara en halsduk idag :) men jag är glad ändå! Tobbe passade på att klippa sig och sen gick vi runt och kollade en massa. En mysig eftermiddag!

Igår var vi ute en liten sväng på Bottom Line, en bar som ligger här ganska nära skolan. Var ett ganska stort gäng så det var kul! =) Nu väntar en ny vecka med en massa roliga saker. Ska in till stan imorgon då John, Lissas pojkvän fyller 21 och vi ska käka middag på nått ställe. Sen på tisdag landar ju pappa! Längtar :)

Och bara 7 dagar i skolan innan det är thanksgiving, härligt värre!
So long!

Grattis!

Världens bästa pappa på Farsdag och världens bästa mormor som fyller 72 år idag :) jag saknar er!

Puss och kram från er Malin

Here's looking at you, kid

Igår kollade jag på Sex and the city 2 med Emmy och Siri i ov, myspys!!
Idag började jag dagen med att plugga lite innan min lektion, därefter hade vi lite lyfttester och sen åkte jag till target med Lissa. Blev ett par mystofflor, en ljusslinga som jag dekorerat skrivbordet med, lite gainomax och en termos som jag ska ha kaffe/te/varm choklad nu när det börjar bli kallt. Har faktiskt kommit en liten bit på vägen i mitt kaffedrickande :) sen blev det en god fredagmiddag i Dantes. Vi äter alltid annars i Lockes, en restaurang där de serverar lite olika maträtter, i Dantes kan man få mer snabbmat som hamburgare, tacos och sånt gjort.. Blev en god tacos!! Saknar maten därhemma nu, man börjar bli lite trött på maten i Lockes.

Imorgon blir det först träning sen är det tänkt att vi ska åka till Columbia och kolla en fotbollsmatch där (amerikansk), får se hur lång tid träningen tar.. Imorgon tävlar Tobbe i regionals (i Cross Country) så kommer hålla tummarna så mycket som det bara går :) Ska försöka få undan lite plugg sen för sen kommer ju pappa och Eva på tisdag :D Vi ska på hockey på onsdag, kommer bli grymt! Och bara 10 dagar kvar tills tvillingarna är tillsammans igen ;)


<3


Lite träningspics


Sarah (stavhoppare) och Coach Stoll

Meccamus!!

Mallanbrallan sköter protokollet!

11m i kulkast!

America vs Estonia vs Sweden

Är man freshman så är man...


Första gången

Vet inte varför men bilderna vill inte som jag.. gaaah! Så ni får ett tillhörande bildinlägg senare...
Hade lite tester i måndags på träningen; 30m stående start, flygande 30m, 60m, kulkast bakåt, stående längd och stående tresteg, som jag skrev om innan.

Förbättrade mig på loppen, fast det var kanske inte så konstigt för förra gången hade jag vanliga träningsskor och nu hade jag mina rosa spikisar!! Fast det är med manuell tidtagning så finns inte så mkt att säga direkt, men känslan var bra :)

I kulkast kastade jag över 11m, förra gången hade jag 10 nått. Men om jag gör det några fler gånger lär det bli bättre. Jag och Malin tänkte lägga in kulkast i träningen snart så ska bli KUL :) Stående längd blev några cm sämre än sist, hur kan något som ser så lätt ut va så svårt att bli bättre på? Tresteget körde vi lite annorlunda denna gången så går inte att jämföra riktigt. Jag gillar att testa så det var ett roligt pass.

Igår körde vi sen lite hopp med kort ansats på första passet. Både jag och Malin tyckte det kändes bra så bådar gott! Tävling om 3 veckor ju.. FML! På eftermiddagen kör vi alltid styrka på tis. Där persade vi båda i frivändningar!! The Mals är på G!! Körde tom en tvåa på 61kg så hoppas jag kan ta lite mer när jag försöker nästa gång.

Annars händer inte så mkt. Har inte mkt läxor så har varit sköna dagar. I måndags kväll var jag på ett extra credit opportunity; en föreläsning om förintelsen. Intressant ämne och en duktid föreläsare så det var kul. Nu ska jag bara skriva ihop en liten sammanfattning och analysera det han pratade om. Sen efter det var det ju såklart GG i East Hill. Blev lite svenskt godis till som Andreas kompis skickat till henne.'

Igårkväll fick både jag och Tobbe massage av Colin. Han masserade mina vader. Vi har vila idag så det var perfekt timing. Det är alltid lika kul att hänga i Alex och Colins rum, man evt aldrig vem som dyker upp.. tillslut var vi typ 10 st..

Ingen träning idag (lätt vecka) så jag har mycket tid över, tänkte plugga lite efter lektionerna sen så har jag det gjort! Imorgon är det 4e sista torsdagen!!! Sjukt att det är så lite tid kvar här, 40 dagar idag tills jag landar därhemma :)

Take care!


747

Nu har också jag registrerat mig till nästa termins klasser. Det blir:

Intro to Management
Sociology
Essentials of Marketing
Religion
Ethics

Låter spännande va? Lyckades få alla mina förstaval och inga 8am classes!

Idag ska vi ha lite tester på träningen, bl a flygande 30m, kulkast och stående längdhopp, så det ska bli kul :)


Malmö är Skånes lag

Eller jag kanske ska skriva Sveriges lag!!!!
Har följt matchen via sms kontakt, sr.se, aftonbladet och sydsvenskan. Första halvleken var bland det jobbigaste jag har varit med om. NERVÖST Men när 2-0 målet kom så var det så himla sjuuuuuuuukt. Har gråtit och skrikit om vart annat så är helt känslomässigt urladdad nu.. haha.

GULDET ÄR HIMMA!


Du och jag hör hemma i ett rum med inga andra

Blää! Hatar att va förkyld. Körde bara lite uppvärmning idag på träningen så det inte ska bli värre. Känner mig seg i kroppen :( Kanske vaknar upp lite av en dusch nu. Förhoppningsvis.
Ska snart in till stan och kolla läget. Blir restaurang ikväll med lite blandat folk; Andreas kompis Bastian kom igår och sen kommer en kompis till Emmy senare idag :) Snart kommer 2/3 av min familj! Först pappa sen Josefin :D


16!!!!!!!!!!!!!!

Fredag hela veckan!

Wooooho!
Igår ägde jag på Wii :D Vi spelade Mario Kart och det var riktigt kul!! Längesen jag spelade det. Saknar att spela Wii hemma hos Petra, det måstevi göra på jullovet.


Såhär söt var jag!

Nu ska jag snart käka sen blir det filmmys ikväll.

Puss & kram


Ambitions

Sorry för dålig uppdatering i veckan, ska ta mig i kragen och uppdatera lite mer, hrm försöka iaf :)
Så va ännu en skolvecka över (fredagar räknas inte då jag bara har en klass). Bara två och en halv vecka kvar till Thanksgiving Break! Och innan det händer det kul saker :) Pappa och Eva kommer den 16 så inte långt kvar, vi ska bl a kolla hockey en kväll sen får vi se vad det mer blir. Finns ju lite att välja på... :)
Har det hyfsat lugnt i skolan innan thanksgiving också så det är skööönt.
Har varit riktigt kallt i två dagar nu fast idag vände det. Tom kappan åkte fram. På en lektion när jag satt inlindad i min stora gråa halsduk kommenterade tom min lärare. Han bara: Såå kallt är det väll inte? Och du som är från Sverige borde ju vara van vi kyla! Yeah right! Har haft en förkylning på g i nån dagar nu men verkar som det inte blir värre (peppar, peppar). Har druckit grönt te x antal gånger nu och det verkar ju hjälpa!

Igår kollade jag Toy Story 3 med Lissa och John, rekommenderar verkligen den filmen. Så himla söt och man skrattade berkligen hela tiden! Fick en lista på historian idag om extra credits opportunities (saker man kan göra för att få extra poäng till slutexamen). Man kunde gå på nån föreläsningar som är på skolan, gå på museum och kolla filmer bland en lång lista som fanns med. Så nu blir det filmtajm!!! fanns fakiskt lite roliga filmer att välja mellan! Sen ska man ju såklart skriva om det man lyssnar på/gör/ser men det är en annan femma :)

Nu ska jag nog ta och duscha, va ju bara 9 h sen jag tränade. Oops!
Gillar dock inte att jag tappat bort min hårddisk.. samma som i gymnasiet om det finns nån som minns det :( och en sån plopp på min ena hörlur!!! PANIK! Så kan inte lyssna på musik, eller med ett öra men det suger..

So long!





Den vinner som är trägen



Fotograf: Emmy Koskinen

Här kommer lite bilder på min tatuering. Gjorde ju den dagen innan jag åkte till NY så de flesta där hemma hann inte se den innan jag åkte. Bättre sent än aldrig med lite bilder..


Idag är en bra dag

Då va det en ny vecka igen :)
Har varit en skön dag. Började med psykologidebatt som vi vann.. wohoo!
Därefter 300ingar ute. Kändes bra! SVINkallt idag dock.. Känns som att det är vinter nu typ.. Är sjukt hur det kan skifta så snabbt.

Sen va det lunch, därefter historia och matte. Satt och följde MFF-BP på mattelektionen i min iPod tuch, kan erkänna att jag var liite nervös efter första halvlek men det ordna ju upp sig! Sista matchen på söndag kommer bli sick...... riktigt tråkigt att jag inte kan va där :( ska sitta och uppdatera hela tiden framför datorn. Vi är nära guldet nu :D

Fick ett långt mail av Sara som var kul o läsa. Saknar dig min sötnos <3
Ikväll ska jag fota min tatuering så Mette får se den. Kan erkänna att jag varit dålig med den men ikväll så!
Sitter och skypar med mamma och josefin nu :)

Måste berätta lite om helgen också ju. Bästa på länge :) Va ju Halloween denna helgen så klart att det skulle firas! På fredagen va jag älva.. Hängde med baseballkillarna innan vi drog ut.. Blev en hyfsat tidig kväll då vi inte kom in på baren av lite olika orsaker men det var ändå lite skönt för på lördagskvällen va det ju dags för fest i TRACK HOUSE!!! Jag, Emmy och Andrea var Powerpuffpinglorna :)



Fredagens outfit




Lördagens outfit

Lördagskvällen var SJUKT kul. Vi dansade i timmar kändes det som :) älskar vårt lag, har så grymt roligt tillsammans. Såklart hann polisen en sväng förbi också, men utan polisen så är det ju inte en riktig fest..
Powerpuffpinglorna ägde dansgolvet! :)

På söndagen tog jag det bara lugnt. Gick en promenad med Tobbe och fikade lite. Sen efter maten pluggade jag lite sen väntade sängen!

XOXO



RSS 2.0